Wednesday, October 10, 2007

Konstitueringen av en politiker og et kommunestyre


Da er vi i gang. Lier kommunes styre er konstituert og dermed klar for å ta over styringen av den grønne kommunen sør-øst i Buskerud. Mange av de nåværende medlemmene har vært med på dette maktspillet før, men en liten håndfull er helt nye. Altså grønne politikere (nå tenker jeg ikke grønt i forhold til klima og naturen ellers, men rett og slett ferskinger uten noen form for erfaring) med store drømmer for sitt lokalsamfunn, men kanskje ikke helt de store realistiske tankene om hva det vil si å være kommunepolitiker.
At det er SVÆRE og kanskje ikke så givende saksdokumenter man må gjennom, og at selv kokeboken til mor kan virke mer spennende i forhold. At håret faktisk blir fortere grått ved å være kommunepolitiker fordi frustrasjonen over at demokratiet råder selv når flertallet tar feil. At å sitte i et kommunestyre ikke er det samme som å sitte på Stortinget og man redder ikke verden (lokalsamfunnet) med et knips med fingrene.
Men det er helt greit. Vi som er grønne lokalpolitikere har noe de sittende ikke har; en helt ny giv, engasjement og håp om at de store drømmene faktisk kan settes ut i live. Vi er ikke fanget av virkeligheten og er som små barn. Undrende og troende til det meste.
Yes, jeg er kommunepolitiker!