Wednesday, February 18, 2009

"Hold kjeft, du uvitende Kirke!"


Oljebransjen, LO-topper og enkelte borgerlige partimedlemmer (ganske langt til høyre) mener det er en skandale at kristen-Norge i disse dager har gått ut og forlangt en pause i letingen etter nye oljeområder. Særlig biskopen i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, har fått gjennomgå for sitt engasjement i denne saken. Kritikken går ut på at kirken ikke tenker på alle arbeidsplassene som blir borte (eller aldri funnet) hvis man stopper letingen etter olje og at inntektene til Norge vil falle drastisk. Det har til og med kommet kritikk for at kristen-Norge har engasjert seg i en sak de ikke har noe med eller har noe faglig grunnlag å bygge sitt engasjement på.
Det blir oppfordret til utmeldelse av kirken og enkelte er fryktelig opprørt over at kirken plutselig går utover grensene for sin politiske nøytralitet.

Vekkerklokkene som ble levert ut til norske politikere utenfor Stortinget i går (18.02) falt tydeligvis ikke i smak hos alle:

Kjære Ivar Kristiansen, Øyvind Silåmo, Kenneth Svendsen og Roar Flåthen m.fl.
Flere millioner mennesker er i dag drevet på flukt fordi det skjer ekstreme klimaforandringer som ødelegger deres levekår. Mennesker, som ikke får tak i mat eller (rent) vann, grunnet tørke eller flom. 42 000 klimaflyktninger burde vi tatt i mot hvert år i samsvar med det vi slipper ut av forurensing.
Noen tusen nordmenn i Nord-Norge står i fare for å miste sine jobber i fiskenæringen ettersom oljeboringen forringer og ødelegger fiskens leveområder. Havområder med en verdi større enn vi kan tenke oss, står i fare for enorme ødeleggelser på sine økosystemer.

Oljen forsvinner, den er IKKE fornybar. Det vil si at vi står ovenfor en enorm utfordring når den tid kommer og mange tusen vil stå uten jobb, Norge mister sine oljeinntekter og vi har ikke lengre en energikilde som kan dekke de tusen hjems energibehov. Hva da?

Det har blitt ropt ut høye varselrop om dette i alt for lang tid, men de med makt til forandring har holdt for ørene. Derfor er det på tide at kristen-Norge maner til kamp. De har begynt med å skaffe tilveie noen skikkelige vekkerklokker som kan ringe oss opp av oljesofaen og opp i den fornybare energistolen (drevet av solceller selvsagt).
At de møter så hard motstand fra enkelte med sine interesser i oljeindustrien, er det påtagelig at det er særdeles ulogiske argumenter de kommer med.

Kristen-Norge har tilgang til de nøyaktig samme forskere og faglig materiale som LO, oljenæringen og det norske Storting. Det samarbeides også med organisasjoner som er tungvektere i klimadebatten, som for eksempel Kirkens Nødhjelp. Da blir det for dumt å si at de kristne ikke kan gå inn i debatten fordi de ikke har et godt nok faglig grunnlag.
Det kristne fellesskapet tror på en skapende Gud som har gitt oss en verden å leve i og forvalte, på best mulig måte. Kristen-Norge kommer med dette med en helt ny stemme inn i debatten med et verdifokus basert på kristen-humanetiske, universelle verdier!
Den norske Kirke, kristne organisasjoner og andre kristne trossamfunn har fullstendig rett og faktisk en plikt til å heve stemmen når de mener noe blir gjort urett i et samfunn de er en ganske så stor del av. Klimatrusselen er en slik stor og viktig sak, og så får man helle godta det og ta debatten på et saklig nivå i stedet for å syte og klage over å få nok en hardbarket motstander med gode argumenter…

Friday, July 25, 2008

Livet i Rugveien 51

Ettersom at vi har hørt at flere har lurt på åssen det går med oss som frisør, student og snart-student-har-vært-ettåring-dette-året, har vi (jeg!) laget denne bildebloggen som viser livet i første etasje hos Danielsen, Kjølberg og Pedersen-Eriksen. "The roomies" har opplevd litt av hvert dette året og ikke minst lært hverandre bedre å kjenne. Og så har vi lært å lage mat, vaske tøy (helt selv ja), legge oss til rett tid (alt er relativt) og at tre jenter produserer svært mye oppvask.. Så foreldre, hvis dere har vært nysgjerrig på åssen vi klarer oss (nesten) helt alene, check it out: forresten.. han derre gutten som dukker opp her og der er vår personlige kokk og alt mulig mann. også kjærsten til Marte da.. Vår alles kjære Øyvind.
























































Glad i dere, mammaer og pappaer!